ماجرا واردات خودرو از کشورهای خارجی چیست؟
طرح واردات خودرو بالاخره مورد اصلاح و تأیید دولت قرار گرفته، اما ایرانیان خارج از کشور بخش عمده بار اجرایی آن را بر دوش دارند. به واقع ایرانیان خارج از کشور با خودروهای دست دوم تا چه حد میتوانند بر بازار ایران تأثیربگذارند و خریداران واقعی را از دست گران فروشی و کیفیت پایین داخلیها نجات دهند؟

· واردات خودرو اصلاح شده و شاهد روند اجرایی آن خواهیم بود. آنچه امروز درباره واردات خودرو رخ داده، دقیقاً چه ابعاد و جزئیاتی دارد؟
· ایرانیان خارج از کشور چگونه باید اقدام به واردات کنند و چرا ایرانیان خارج هدف این طرح قرار گرفتهاند؟
ایرانیان باید اقامت یک کشور دیگر را داشته باشند تا بتوانند در آنجا حساب بانکی باز کنند. پولی که در حوزه واردات وارد میشود باید حاصل از کار و فعالیتی خارج از خاک ایران باشد تا گردن دولت ایران نیفتد. اگر یک روز بحرانی اتفاق بیفتد، بحرانها گردن کشوری بیفتد که ارز از آن تأمین شده است. این ایده مستقیماً به اف.ای. تی. اف ربط دارد. یکی از بزرگترین مشکلات ما در کشور این است که نمیخواهیم ارز از کشور خارج شود و فریز سرمایه دلاری داریم، از طرفی میخواهیم ایرانی خارج از کشور سرمایهاش را وارد کند. این طرح از سالها قبل مطرح بود که ایرانیان خارج سرمایههایشان را به عنوان پایه ریالی وارد اقتصاد کشور کنند.
· کدام خودروها هدف واردات قرار دارند؟
خودروهای دست دوم به مشکل آییننامه برمی خورند. باید این خودروها در گام نخست از نظر مشخصات فنی و ابعاد و... در وزارت صمت تعریف شده باشند. در دور قبل واردات هم این چالش را داشتیم و به این نتیجه رسیدیم نمونههایی که مدل صفر کیلومتر آن وارد شده میتوانند دست دوم هم وارد کنند. دست دومها نیز عمدتاً مدلهای معروف جهان را دربرمی گیرد. اگر مدل گمنامی بخواهد به عنوان دست دوم وارد شود، خدمات پس از فروش آن دشوار است. خودرو وارداتی اگر در تیراژ بالا وارد شود، مانند تیوتا کرولا است، اما اگر کم وارد شود، خودروهای خاص مانند بنز و بیام و و. وارد میشوند. با توجه به محدودیتها، احتمال واردات خودروهای خیلی لوکس بالاست. کسی که میخواهد سرمایهگذاری کند، برای ۵۰۰ دلار سودآوری که این کار را نمیکند.
· واردات خودرو تا چه حد بر بازار اثرگذار خواهد بود؟ آیا این روند باعث کاهش توجه به افزایش قیمت ایران خودرو و خرید از خودروسازان داخلی خواهد شد؟
تا الان چیزیکه از واردات خودرو دیدهایم، تنها وقتی اثرگذار بوده که خودرو در تعداد زیاد و مستمر وارد شود. بازار باید بداند که این خودرو قرار است چندین ماه وارد کشور شود. وقتی سیگنال محدود میدهیم، اثربخشیاش بر بازار را از دست میدهد. اگر واقعاً اثرگذار باشند، حتی به خودروهای ارزان تولید داخل هم اثر میگذارد. صنعت خودرو ما محصول اقتصاد کلان کشور ماست. ما یک اجاق گاز گران و مواد اولیه گران را آوردهایم و حتی برای پخت یک غذا ارزان هم در نهایت به یک خودرو گران میرسیم. صنعت خودرو ما بلوغ ندارد و یک پیرپسر ۵۰ ساله است که انتظار دیگری از آن نمیرود.
· خودروهای چینی در بازار ایران تا چه حد نسبت به آنچه در چین ارائه میشود، فاصله کیفی دارد؟
بازار خودرو چین بازاری نیست که بگوییم کدام خودرو در آن پرفروش یا کم فروش است. شهر به شهر چینش خودروها تغییر میکند. ساختار سیاسی چین به شکلی است که باید از تولید داخل حمایت کند و همه مورد حمایت قرار میگیریند. در میان پرتیراژهای چینی، آنچه در ایران وجود دارد، برندهای صادراتی قدرتمند چین هستند. چین طبیعتا دنبال منفعت اقتصادی است و خودروهایی که بیشترین سود را دارند را ارائه میکند. آنچه ما دیدهایم یک بی کیفیتی نسبت به بیست سال قبل در خودروهای چینی بوده است. ما نباید این خودروها را با خودروهای روز دنیا مقایسه کنیم. من به عنوان یک ایرانی ترجیح میدهم برندهای باکیفیتتر وارد شوند. مثلاً بی. وای. دی خودرو با کیفیتی است که به دلیل چالشهای سیاسی، به جای ایران در پاکستان مشغول فعالیت شده است.
دسته بندی: اخبار خودرو
آدرس کوتاه خبر: